Kategorijos
Archyvas Naujienos

Kraštiečiai apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžiumi

Sveiki mieli kraštiečiai,
Sveikinu su Vasario – 16 tąja ir pridedu informaciją apie kraštiečių įvertinimą.
„Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžiumi, Vasario 16-osios – Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės buvo apdovanoti mūsų kraštiečiai:
Riterio kryzius0.jpgPetras Venantas MAČIEKUS – kraštotyrininkas, ilgametis kraštotyrininkų klubo „Ramuva“ vadovas, aktyvus lietuvių etninės kultūros puoselėtojas Rokiškio krašto garbės pilietis;
Vijolė Elena ARBAS – vertėja, 1991 m. sausio–rugsėjo mėnesiais aktyviai vertėjavusi į anglų kalbą ir informavusi Lietuvos televizijos Kauno skyriuje Vakarų pasaulį apie įvykius Lietuvoje;
Vijolė Elena Arbas, žinomo architekto Edmundo Arbo-Arbačiausko ir rašytojos Alės Rūtos (Elenos Nakaitės-Arbienės, kilusios nuo Kamajų) dukra.
Kęstutis JASIŪNAS – uždarosios akcinės bendrovės „Ekspla“ generalinis direktorius, lazerių mokslo ir verslo plėtotojas Lietuvoje;
Kęstutis Jasiūnas, žinomo mūsų kraštiečio Albino Jasiūno kilusio nuo Pandėlio ir organizavusio Pandėlio Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčios bokštų atstatymą,  sūnus.
Iš Lietuvos respublikos Prezidentūros pranešimo spaudai:
Valstybės stiprybė – pasiaukojantys ir darbštūs žmonės
Šeštadienis, vasario 16 d. (Vilnius). Vasario 16-osios – Valstybės atkūrimo dienos – proga už nuopelnus Lietuvai, Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje, drąsą, sumanumą ir ryžtą gelbstint žūvančius žmones Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė valstybinius apdovanojimus 32 Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams.
„Minėdami Lietuvos valstybės atkūrimo 95-ąsias metines pagerbiame žmones, kurių pasiaukojimas ir darbai stiprina Lietuvą. Jie savo pavyzdžiu rodo, kad laisvė yra neatsiejama nuo atsakomybės kovoti už savo valstybę ir rūpintis ja”, – sakė Prezidentė.     
Pasak šalies vadovės, Laisvės kovų dalyviai ir valstybės gynėjai, nepabūgę agresijos Sausio 13-ąją, mūsų mokslininkai, teisininkai ir gydytojai, kultūros darbuotojai ir meno kūrėjai nusipelno ypatingos pagarbos už pasiaukojimą ir ryžtą siekti geriausio Lietuvai ir jos žmonėms. Taip pat dėkojame užsienio piliečiams, kurie buvo šalia, kai Lietuvai buvo sunku, ir kuriems yra brangi mūsų istorija ir kultūra.
„Mums suteikia viltį žmonės, kurie kritinėmis akimirkomis yra narsūs ir rizikuodami savo gyvybe gelbėja kitus. Geranoriškumas ir žmogiškumas lietuviams nuo seno padeda susitelkti ir įveikti sunkumus”, – sakė Prezidentė.
IMG_1.jpgIMG_2.jpgIMG_3.jpgIMG_4.jpgIMG_1213s.jpgIMG_0988s.jpg
Siunčiu nuorodas į apdovanojimo ceremonijos nuotraukas, kurias padarė mūsų kraštietis, fotomenininkas Klaudijus Driskius.
http://www.amanda.lt/KRASTIECIU_APDOVANOJIMAI_1.rar
Pagarbiai.
Algis Narutis
VILNIAUS ROKIŠKĖNŲ KLUBAS „PRAGIEDRULIAI”
Gedimino pr. 2/1-24
Vilnius LT01103
+370 699 60911
[email protected]
www.rokiskenai.lt