Kategorijos
Archyvas Naujienos

Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimo renginiiai

20180212_163454_0.jpgMieli kraštiečiai,
maloniai kviečiu į
Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimo renginius,
kuriuose dalyvaus Vilniaus rokiškėnai.
Vasario 12 d. nuo 16.00 iki 17.00 val. yra Vilniaus rokiškėnams skirtas laikas budėti Lukiškių aikštėje prie šimtmečio žiedo.
Kviečiu kraštiečius savanorius, kurie pasikeisdami galėtų 1 val. budėti su Lietuvos ir Rokiškio krašto vėliavomis. Informuokite mane.
Vasario 13 d. 18.00 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio minėjimas ir meninė programa. 
Po minėjimo bus vakaronė, meninė programa, suneštinės vaišės.
 
Lukiškių aikštėje sausio 12 dieną buvo įleistos kapsulės su Lietuvos laisvės kovų simboliais, relikvijomis (kovotojų asmeniniai daiktai, žemė, kryželiai ir kt.). Šie laisvės kovų simboliai buvo surinkti iš 60 vietų, susijusių su Lietuvos kariuomenės, partizanų, sukilėlių kova, jų žūtimi. 
 
Vasario 16 dieną planuojama dar įleisti kapsules su 40 relikvijų. Kapsulėse yra relikvijos iš 6 vietų, susijusių su laisvės kovomis Rokiškio krašte. Iš Vaičėnų kaimo Obelių seniūnijoje, Paduobio mūšio vieta Juodupės sen., Plunksnočių bunkerio, Grubų bunkerio, Notigalės pelkės bunkerio, Červonkos savanorių kapinių. Todėl svarbu dalyvauti ir pagerbti žuvusius kraštiečius.
Lukiškių aikštėje Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga bus įleista iš viso 100 relikvijų iš 100 su Lietuvos laisvės kovomis susijusių vietų.
Šia proga yra rengiama eisena ir kapsulių su relikvijomis įleidimo ceremonija. Eisena prasidės Gedimino aikštėje nuo Gedimino paminklo. Kviečiu kraštiečius susitelkti prie Rokiškio vėliavos iki 15 val.
Eisena tęsis Gedimino prospektu iki Lukiškių aikštės, kur 15.30 val. prasidės iškilminga relikvijų ir kapsulių įleidimo ceremonija.
 
Mieli kraštiečiai, kviečiu atvykti su Lietuvos valstybės, Rokiškio krašto atributika ir dalyvauti eisenoje ir ceremonijoje.
 
Pagarbiai,
Pirmininkas Algis Narutis
VR_LOGO
VILNIAUS ROKIŠKĖNŲ
KLUBAS „PRAGIEDRULIAI”
Gedimino pr. 2/1-24
Vilnius LT01103
+370 699 60911
[email protected]
www.rokiskenai.lt