Kategorijos
Archyvas Naujienos

Archyvas 2010

2010.02.12 12.00 val. Vilniuje Vilniaus įgulos karininkų ramovėje Pamėnkalnio g. 13 įvyks Vilniaus rokiškėnų klubo „PRAGIEDRULIAI” renginys.
Nuo 11.00 iki 12.00 val. galima bus prekiauti knygomis.
Renginio dienotvarkė:
Susitikimas su mūsų kraštiečiu, alpinistu, Eugenijumi Šimanausku. Eugenijus pasidalins įspūdžiais iš alpinistnių ekspedicijų Nepale ir Pakistane.
Eugenijus Šimanauskas kilęs iš Daliečių nuo Čedasų, Rokiškio raj..
Gitara gros ir dainuos Valdemaras Stakėnas kilęs  iš Papiškių km. nuo Čedasų.  
Suneštinės vaišės.
——————————————————————————–
2010.01.22 12.00 val. Vilniuje Vilniaus įgulos karininkų ramovėje Pamėnkalnio g. 13,
įvyko Vilniaus rokiškėnų klubo „PRAGIEDRULIAI” metinis susirinkimas. Nuo 11.00 iki 12.00 val.  prekiauta knygomis.
Susirinkimo dienotvarkė:
1. Pranešimas apie Vilniaus rokiškėnų veiklą 2010 metais.
2. Panemunėlio kaimo kapelos „Provincija” koncertas, vadovas Rimantas Mickys, koncertas.
3. Paramos akcija Lietuvos valsčių serijos monografijai „Panemunėlis” – išleisti. Suneštinės vaišės.
——————————————————————————–
2010 rugsėjo 25 dieną Rokiškyje įvyko miesto 511 gimtadienio paminėjimas ir Rokiškio rajono vietinės veiklos grupės organizuota konferencija „JUNGTIS – SĖLIAI” . Renginiuose dalyvavo ir mūsų klubo atstovai. DAUGIAU INFORMACIJOS.
——————————————————————————–
Aplankykime gimtinę.
Renginių Rokiškyje tvarkaraštis.
Tarptautinis vargonų muzikos festivalis, skirtas R.Lymanui, Rokiškio rajone. 2010.09/09.19 – 10.
Renginiai, skirti Rokiškio miesto 511-ajam gimtadieniui. 2010.09/09.24 – 09.26.
Pasaulinės turizmo dienos minėjimas Rokiškyje. 2010.09.27.
——————————————————————————–
2010.10.03 15.00 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje, Pamėnkalnio g. 13 įvyks klubo renginys.
Antano Strazdo 250- tųjų gimimo metinių paminėjimas. Ištrauka iš Juozo Petrulio spektaklio „Prieš srovę“. Režisierius mūsų kraštietis nuo Duokiškio, Ferdinandas Jakšys ir Senjorų teatras. Dalyvauja ansamblis „Jorė“.
Neformalus bendravimas. Sudėtinės vaišės.
——————————————————————————–
2010.10.09 13.00 val. Vilniaus įgulos karininkų ramovėje, Pamėnkalnio g. 13 įvyks klubo renginys.
Mūsų kraštiečio, nuo Kriaunų, Petro Juodelės knygos „Pėdos kelyje“ pristatymas.Dalyvauja autorius, skaitovas, recenzentas. Bus muzikiniai intarpai. Galima bus įsigyti knygą su autografu.
Neformalus bendravimas. Sudėtinės vaišės.
——————————————————————————–
DĖL KNYGOS APIE VILNIAUS ROKIŠKĖNUS:
Jau turime mažiausiai trisdešimt Vilniaus rokiškėnų medžiagą rengiamai knygai. Kviečiu paremti Gedimino Skvarnavičiaus idėją ir paskubinti medžiagos pateikimą el. paštu [email protected]  . Informacija http://www.rokiskenai.lt/ skiltyje „Knygos“ . Galima skambinti Gediminui Skvarnavičiui tel.: 2721475, 868705331. Maloniai prašau paskleisti šią žinią tarp kraštiečių.
——————————————————————————–
KNYGA APIE VILNIAUS ROKIŠKĖNUS. Gediminas Skvarnavičius, su klubo parama ėmėsi iniciatyvos sudaryti knygą apie mūsų klubo narius. Šį dalyką aptarėme susitikime, kuriame dar dalyvavo Venantas Mačiekus, Bronius Degsnys, raštiškai nuomonę pateikė Antanas Nemeikšis.Pasiūlyta, kad tai būtų knyga kurioje kiekvienas, to pageidaujantis klubo narys pateiktų trumpą autobiografinę medžiagą 1500 ženklų ir nuotrauką 4×5 cm. Medžiaga turi būti pateikta suredaguota ir kompiuterinėje laikmenoje. Kiekvienas šio projekto dalyvis įsipareigoja nusipirkti po vieną egz., kurio preliminari kaina būtų nuo 15 iki 20 Lt. Galutinė kaina bus paskelbta, kai bus žinomas tikslus dalyvių ir rėmėjų skaičius.Knygoje būtų trumpai aprašyta klubo istorija, sudarytas klubo narių sąrašas pagal jų pavardes, kilimo vietoves, ir
mokyklas ir paties dalyvio parašyta autobiografija.Idėja svarbi šiais aspektais, nes tai būtų:
·       informacinė ir dokumentinė medžiaga apie klubą ir jo narius.·       klubo reprezentacinė medžiaga.·       galimybė labiau pažinti savo kraštiečius, naujiems ir esamiems klubo nariams. Dažnai manęs klausia nauji klubo nariai, kas yra iš jo krašto ir būna sunku išsamiai atsakyti.·       informacija apie savo kraštiečius. Rokiškyje.  Galima būtų dovanoti bibliotekoms.·       Bendras darbas labiau sutelktų klubą, tikiuosi pritrauktume daugiau kraštiečių į veiklą.
·       Dalį knygų dovanotume ar įsigytų įsigytų nauji nariai.Parengėme anketą- šabloną ką prašytume paminėti, kad knyga turėtų dokumentinę vertę. Žinoma nebūtina viską pateikti smulkmeniškai. Likusi dalis tai tekstas apie klubo narį.  Galvočiau, kad knyga turi turėti paprastą kraštiečių paieškos pagal pavardę, kilimo vietą, veiklą, titulus, mokyklą ir kitus kriterijus sistemą (prašau pateikti siūlymus). Kviečiu paremti Gedimino idėją ir medžiagą knygai pateikti iki balandžio 25 dienos, el. paštu  [email protected] .Dėl konsultacijų prašau skambinti Gediminui Skvarnavičiui tel.: 2721475, 868705331.
Maloniai prašau paskleisti šią žinią tarp kraštiečių.
Pagarbiai,
Algis Narutis pirmininkas  
——————————————————————————–
Į Vilniaus rokiškėnus kreipiasi  Dr. Stanislovas Zacharovas norėdamas bendradarbiauti dėl elektroninių knygų leidybos. Besidominčius bendradarbiauti, prašau kreiptis individualiai.Asisiųsti daugiau informacijos
http://www.knygute.lt/ – internetinė elektroninių knygų ir skaitytuvų parduotuvė, atsidarysianti 2010 metų pavasarį. Parduotuvėje bus galima įsigyti elektroninių knygų lietuvių kalba, įsidiegti skaitymo programas, bei įsigyti specialiai Lietuvos rinkai skirtų skaitytuvų. Dėl bendradarbiavimo kreipkitės:
Dr. Stanislovas Zacharovas, tel: +37065530948, el. paštas:  [email protected]
——————————————————————————–
Likus mėnesiui iki renginio apie tikslią vietą ir valandą informuosime el. paštu ir klubo tinklalapyje http://www.rokiskenai.lt/ .